Evenementen

Bekijk hier het overzicht van de aankomende journalistieke evenementen

Evenementen – Agenda

Type
Evenement
Datum
Locatie

Benieuwd naar de mooiste verhalende journalistieke producties van 2020? Kom dan naar de online presentatie van de 10 Meestervertellers op 10 maart 2021 vanaf 20.00 uur. Samen met De Brakke Grond en De Buren organiseert Stichting Verhalende journalistieke een inspirerende avond met de 10 Meestervertellers van 2020. Makers van verrassende en meeslepende verhalen komen vertellen over hun maakproces en worden in het zonnetje gezet door onze fantastische moderator Katinka Baehr. Hoe kozen de Meestervertellers voor een hoofdpersoon? Wanneer begonnen zij na te denken over een spanningsboog? Welke details zorgen ervoor dat het verhaal je onderdompelt?

Datum
10 maart 2021
Tijd
20:00
Locatie
Online
Organisator
Stichting Verhalende Journalistiek
Kosten
Gratis
Aanmelden en meer info

Door Beeld en Geluid: Van ‘De keuken van Kok’ (1998) tot aan ‘Jesse’ (2017): documentaires over politici zorgen vaak voor ophef en discussie. Ook geven ze de kijker vaak een uniek kijkje achter de schermen. Onze conservator neemt je mee langs de mooiste politieke portretten!

Datum
14 maart 2021
Tijd
16:00 – 18:00
Locatie
Online
Organisator
Beeld en Geluid
Kosten
€ 10.-
Tickets

Ben jij journalist / mediamaker en ben je bezig met een nieuw onderzoeksproject? Vaak ligt de uitdaging niet alleen in het speuren naar informatie, maar juist ook in het vertellen ervan. Hoe zorg je ervoor dat je niet in een standaardverhaal vervalt van kwaadaardige daders, zielige slachtoffers, verontruste deskundigen en verontwaardigde politici? Hoe voorkom dat je verslag taai huiswerk wordt? Welke narratieve technieken helpen jouw verhaal de meeste impact te maken?

Datum
15 maart 2021
Organisator
Stichting Verhalende Journalistiek
Kosten
€ 150,- per track
Meer info en aanmelden

Creëer meer impact met jouw verhaal en wordt een futureproof journalist! In maart 2021 start MediaPerspectives met een nieuwe editie van het Talentprogramma onderzoeksjournalistiek: IMPACT. Tijdens dit vier maanden durende traject leren ze je de nieuwste technologieën toe te passen, zodat je verhalen nog meer maatschappelijke impact opleveren.

Datum
22 maart 2021
Locatie
Hilversum
Organisator
Media Perspectives
Kosten
€ 450.-
Infopagina Aanmelden

Het lokale mediafonds is in opmars. Na Delft, Den Haag, Leiden en Tilburg investeert nu ook de gemeente Haarlem in een onafhankelijk stimuleringsfonds als aanjager voor diepgravende journalistiek. In het eerste VVOJ Café van dit jaar duiken we in deze relatief nieuwe tak van sport. Helpen de mediafondsen lokale en regionale onderzoeksjournalistiek vooruit? Hoe onafhankelijk zijn die fondsen nu echt? Maar we houden het ook praktisch, met tips & tricks van ervaren collega’s die al meerdere aanvragen gehonoreerd hebben gekregen.

Datum
25 maart 2021
Tijd
20:00
Locatie
Online
Organisator
VVOJ
Kosten
Gratis
Aanmelden
april 2021

Reserveer je 20 april in je agenda? Dan organiseert Media Perspectives samen met Beeld en Geluid het tweede Cross Media Café van 2021. Het thema is: Fake News en het programma wordt binnenkort bekend gemaakt, de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van media zullen worden gepresenteerd. Met deze Cross Media Cafés dragen we bij aan kennisontwikkeling en kennisdeling om de media-industrie zo een stap verder te brengen.

Datum
20 april 2021
Tijd
ntb
Locatie
Online
Organisator
Media Perspectives
Kosten
gratis
Bekijk programma en aanmelden
mei 2021

Op 27 mei worden de NL Awards 2020 uitgereikt. De NL Awards zijn de onderscheidingen voor het beste van de regionale omroep. Het is vanaf nu mogelijk om in te zenden. De inzendingen dienen uiterlijk 17 maart binnen te zijn. De nominaties worden vervolgens op 12 april bekendgemaakt.

Datum
27 mei 2021
Organisator
Regionale Publieke Omroep
juni 2021

2021 will continue to be a year of further collaboration and joint learnings as publishers tackle all the same challenges around the world.

Datum
08 juni / 10 juni 2021
Locatie
Duitsland, volgt later
Organisator
World Association of News Publishers
Meer informatie en tickets

Contact

 

Staat er een journalistiek evenement nog niet op de agenda? Geef het aan ons door.

Alleen evenementen met een duidelijke link met journalistiek worden geplaats.