Themabijeenkomst

Europe’s Finest Hours: Creative Europe Day

DutchCulture organiseert op woensdag 5 juni de Creative Europe day als onderdeel van het programma Europe finest hours. Verschillende onderdelen komen aan bod, uiteenlopend van de strijd tegen desinformatie tot maatschappelijke impact films.

Tijdens de Europese verkiezingen van 6 tot en met 9 juni 2024 zullen ruim 370 miljoen Europeanen stemmen voor de toekomst van de Europese Unie. In heel Europa en daarbuiten worden we geconfronteerd met enorme uitdagingen die we niet als één land kunnen oplossen. De uitslag van deze verkiezingen heeft dan ook gevolgen voor ons dagelijks leven. Tegelijkertijd staat de Europese democratie onder druk omdat buitenlandse spelers de verkiezingen en de democratische processen in de EU proberen te verstoren. In deze speciale editie van de Creative Europe Day, als onderdeel van het Europe’s Finest Hours-programma laten ze zien hoe het Creative Europe-programma positief bijdraagt ​​aan de democratie en democratische waarden in breder Europa.

Dutch Culture

Ieder jaar organiseert de Creative Europe Desk van DutchCulture de Creative Europe Day, waar we actuele ontwikkelingen binnen het Creative Europe programma bespreken. Naast de drie deelsessies Crosssectoraal, Cultuur en MEDIA rond democratie zijn onze adviseurs ook de hele dag beschikbaar voor overleg.

Praktische informatie 

Europe’s Finest Hours: Creative Europe Day vindt plaats op woensdag 5 juni van 12.00 – 17.00 in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Deelname is gratis, maar registratie is wel nodig. Meer informatie is te vinden op de website van DutchCulture.

 

Datum
05 juni 2024
Tijd
12.00 – 17.00 uur
Locatie
Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam
Organisator
DutchCulture
Kosten
Gratis
Tickets