Bijeenkomst

Oproep: Wij zoeken mensen die willen meedenken over betrouwbaarheid en kwaliteit van journalistiek

Wat kun je als redactie doen aan het groeiende wantrouwen tegen de journalistiek? Hoe blijf je alle mensen binnen de samenleving bereiken met jouw verhalen? En hoe kan de journalistiek zich aanpassen aan veranderende verwachtingen van het publiek, zonder haar kernwaarden te verliezen?

🤷🏽‍♀️ Maak jij je druk over bovenstaande vragen? En ga je graag met collega’s uit het journalistieke vak in gesprek over thema’s als publieksbetrokkenheid, representatie en transparantie? Kom dan op dinsdag 2 juli naar de interactieve bijeenkomst rond het thema ‘borgen van betrouwbaarheid en kwaliteit van journalistiek’ van SVDJ.

De bijeenkomst heeft een concreet doel: het verzamelen van input rond het thema ‘betrouwbaarheid en kwaliteit van journalistiek’ voor de volgende editie van de SVDJ Incubator, die we voornemens zijn te organiseren.
In het Incubatorprogramma richten deelnemers zich op gedeelde vraagstukken uit de journalistieke sector. Teams krijgen daar de ruimte om te werken aan slimme oplossingen. Elke ronde staat er één thema centraal. Deze thema’s worden gekozen door SVDJ en onderbouwd door onderzoek en input uit de sector zelf.

Om het thema voor de volgende editie scherp te krijgen, zijn we benieuwd naar jouw input – om zo de meest prangende vragen en onderwerpen te identificeren, binnen de overkoepelende vraag ‘Hoe kunnen we de betrouwbaarheid en kwaliteit van de journalistiek borgen?’

Wat kun je verwachten?

📑 Delen van jouw expertise voor een gemeenschappelijk doel
👀 Een goedgevulde interactieve middag waar je naar huis gaat met nieuwe relevante inzichten.
🤝🏽Even uit de waan de dag, om samen met collega-journalisten inspiratie uit te wisselen rond thema’s als publieksbetrokkenheid, representatie en transparantie
🎁Een kleine vergoeding voor deelname (in vorm van een cadeaubon).

Voor wie?

Iedereen die werkzaam is in de journalistiek of zich vanuit een andere expertise met de sector bezighoudt en een actieve bijdrage wil leveren.

📆 Dinsdag 2 juli
🕑12.00 uur tot 17.00 uur. Inclusief lunch en met aansluitend een borrel.
📍 Social Impact Factory, Vredenburg 40, Utrecht

Interesse?

Geïnteresseerd om deel te nemen of wil je meer informatie? Stuur uiterlijk 1 juli een mail naar Nina Rijnierse, coördinator Kennisdeling bij het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek via rijnierse@svdj.nl

Datum
02 juli 2024
Tijd
12:00 – 17:00
Locatie
Social Impact Factory, Vredenburg 40, Utrecht
Organisator
Stimuleringsfonds voor de Journalistiek
Kosten
Vergoeding voor deelname