Bijeenkomst

Presentatie scenario-onderzoek: Toekomst van de journalistiek

Hoe ziet de journalistiek er over 10/15 jaar uit en kun je je daarop voorbereiden als journalist of mediaorganisatie? De sector verandert in een hoog tempo, maar welke trends zien we nu en zetten zich door?

Het debat over de kansen, bedreigingen, opties en risico’s voor de journalistiek in Nederland is wellicht urgenter dan ooit. Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek heeft daarom Van de Bunt Adviseurs opdracht gegeven om een scenariostudie naar de toekomst van de journalistiek uit te voeren. Samen met 70 experts van binnen en buiten de journalistieke sector is afgelopen jaar tijdens diverse bijeenkomsten gesproken over zekere en onzekere trends binnen de media en de impact daarvan op de maatschappij en de journalistiek.

Doel van deze scenariostudie is om een prikkelende bijdrage te leveren aan het debat over de toekomst van de journalistiek in Nederland en de vraagstukken waar redacteuren, beleidsmakers en bestuurders in de komende jaren voor staan.

Meer informatie over het scenario-onderzoek lees je hier.

Presentatie

Op 11 november 2021 presenteert het Stimuleringsfonds vier toekomst scenario’s voor de journalistiek. Mediaorganisaties, journalisten, beleidsmakers en andere geïnteresseerden nodigen we van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Programma
– 14:30 – inloop
– 15:00 – presentatie toekomst scenario’s
– 16:30 – netwerkborrel
– 17:30 – einde

Locatie
Theater Diligentia, Lange Voorhout 5, Den Haag

Kosten
Toegang is gratis, maar aanmelden verplicht. Zonder geldig toegangsticket is het niet mogelijk de zaal te betreden.

Coronaregels
In verband met de huidige maatregelen is er een verplicht coronatoegangsbewijs nodig voor iedereen van 13 jaar en ouder om de locatie te betreden. Meer informatie hierover leest u hier.

Datum
11 november 2021
Tijd
15:00 – 17:30
Locatie
Theater Diligentia, Lange Voorhout 5, Den Haag
Organisator
Stimuleringsfonds voor de Journalistiek
Kosten
Gratis, aanmelden verplicht
Aanmelden