Workshop

VVOJ Masterclass: Visual Search and Verification

De Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) organiseert een intensieve masterclass over het vinden, valideren en verwerken van video en afbeeldingen. Met twee experts van de Washington Post.

Met aandacht voor het zoeken van video en afbeeldingen in social media (tijd en plaats), ‘reversed image search’, het valideren door middelen van ‘geolocating’ en ‘chronolocating’, het vinden van de primaire bron van (virale) video’s, het vinden van additionele bronnen en verwijderde video’s, het verwerken van een grote hoeveelheid aan videomateriaal voor de deadline, hoe audio van verschillende bronnen te syncen en nog veel meer.

De masterclass wordt gegeven door Henk van Ess, onderzoeker, trainer en zoekspecialist die internationaal vele trainingen heeft gegeven. Hij wordt vergezeld door twee onderzoeksjournalisten van de Washington Post: Dalton Bennet – lid van het rapid-response onderzoeksteam van de Washington Post dat onder meer in de Oekraïne is geweest – en Atthar Mirza – met een unieke skillset in ‘mapping, animating and 3D modelling’.

Deelnemers krijgen vooraf een lijst met tools om op hun eigen laptop te downloaden, deze tools zullen we gebruiken in de masterclass.

De masterclass begint om 9.30 uur, eindigt rond 16.30 uur en is inclusief lunch. De voertaal is Engels.

Datum
17 november 2022
Tijd
09:30-16:30
Locatie
Scheltema Leiden,
Marktsteeg 1,
2312 CS Leiden
Organisator
VVOJ
Kosten
€250 leden / €450 niet-leden
Tickets