Bijeenkomst

VVOJ Regiomiddag

De VVOJ organiseert voor de 3e keer een regiomiddag. Een middag waarbij interessante sprekers uit het journalistieke veld sessie houden die spelen in de regio.

De VVOJ Regiomiddag vindt plaats op dinsdagmiddag 27 februari van 13:30 – 17:00 uur in Stadscafé Blij in Zwolle. Daarbij zijn de volgende sessies te volgen:

  • Judith Spanjes (o.a. Follow the Money) onderzoekt al jaren de (jeugd)zorgsector en ontmaskert de cowboys die daarin actief zijn – in heel Nederland. Ze deelt enkele van haar ervaringen en methodes in het onderzoeken van misstanden in de zorg: waar moet je als journalist beginnen?’
  • Dirk Jan Droogh en Bert-Jan Buiskool (Zwolse Rekenkamer) vertellen wat zij precies doen en op welke manieren journalisten de vruchten kunnen plukken van hun werk.
  • Nick Kivits is journalist, auteur en trainer, en staat bekend om zijn kennis over techniek, in combinatie met journalistiek. Hij heeft een column in vakblad Villamedia, waar hij regelmatig ‘tooltips’ deelt, en ook op X deelt hij regelmatig tips en tricks onder zijn volgers voor technische handigheidjes. Nick zal ook op de regiodag een aantal nieuwe tools uitlichten die handig zijn om te gebruiken om de dagelijkse journalistieke perikelen wat makkelijker te maken, en die samen met de deelnemers doorlopen
  • Lokaal verhaal: waar is Eefke gebleven? Eefke Wolf (25) uit Wezep liep bijna veertig jaar geleden de zijdeur van haar werk in Hattem uit, richting het donkere fietsenhok, en is daarna nooit meer gezien. De Stentor-journalist Paulien Plat dook met haar collega Arjen ten Cate in deze oude vermissingszaak, wat resulteerde in de veelbeluisterde podcast Eefke, in rook opgegaan – met enorm veel reacties en tips tot gevolg. Paulien komt vertellen hoe ze het onderzoek én de podcast hebben aangepakt.

Tickets zijn via de website van VVOJ te koop en kosten €10 voor VVOJ leden en €15 voor niet leden.

Datum
27 februari 2024
Tijd
13:30 – 17:00 uur
Locatie
Stadscafé Blij
Grote Markt 13a
8011 LW Zwolle
Organisator
VVOJ
Kosten
€15,-
Tickets