Bijeenkomst

VVOJ Regiomiddag

De VVOJ organiseert voor de 4e keer een regiomiddag. Een middag waarbij interessante sprekers uit het journalistieke veld sessie houden die spelen in de regio.

De VVOJ Regiomiddag vindt plaats op dinsdagmiddag 21 mei van 13:30 – 17:00 uur in Alkmaar. De exacte locatie is op dit moment nog onbekend. Houd hiervoor de website van VVOJ in de gaten. Tijdens de VVOJ Regiomiddag komen de volgende sprekers aan bod:

  • Bart Vuijk en Linda Gottmer schreven de verhalenserie “Heeft de IJmond een toekomst zonder Tata Steel?” Hoe kom je over zo’n actueel onderwerp tot nieuwe verhalen over fundamentele vragen? Linda en Bart zijn voor de serie genomineerd voor de Tegel 2023, de prijs voor beste journalistiek. Ze geven een presentatie over hun aanpak.
  • Chris Aalberts schrijft over politiek die voor het grote publiek onzichtbaar blijft. Dat geldt in hoge mate voor lokale politiek. Wat gebeurt er achter de schermen in Den Helder, Den Haag en Tubbergen? Hoe maak je dat inzichtelijk?
  • Alle openbare overheidsinformatie bundelen en doorzoekbaar maken met tools die zo flexibel zijn dat journalisten en onderzoekers er met maximale vrijheid verhalen mee kunnen maken. Dat is de ambitie die Open State Foundation heeft met het platform De Bron. Charlotte Kroese leert in haar spoedcursus hoe journalisten deze site kunnen gebruiken.
  • Wytse Vellinga, coördinator journalistieke verantwoording publieke omroepen, laat zien hoe je AI kunt gebruiken voor onderzoek

Tickets zijn via de website van VVOJ te koop en kosten €10 voor VVOJ leden en €15 voor niet leden.

Datum
21 mei 2024
Tijd
13:30 – 17:00 uur
Locatie
Alkmaar
Organisator
VVOJ
Kosten
€15,-
Tickets