Dit zijn de 6 finalisten van The Challenge

Nieuws | Challenge winnaars

Tijdens de finale presenteren de beste teams hun idee voor het bestuur van het Stimuleringsfonds en een zaal vol publiek. Het bestuur kiest vervolgens maximaal 3 projecten die een startsubsidie winnen van €20.000,- inclusief een jaar lang huisvesting en een business coach. De volgende zes teams zijn geselecteerd:

The Playwall

Met gebruiksonvriendelijke betaalmuren jagen kranten lezers weg van hun site. Het team van The Playwall wil dit aanpakken door bezoekers een keuze te geven: wie niet met geld wil betalen voor een artikel kan betalen met z’n data, door middel van een quizje of een spelletje. Bekijk de site.

Mappening

Dit team wil een internationaal netwerk opzetten van jonge journalisten die Nederlandse problemen van een internationale context voorzien. Wanneer we in Nederland berichtten over burn-outproblemen onder jongeren, kan een Zweedse journalistiekstudent schrijven over hoe zij met dat probleem in Zweden omgaan. Bekijk de site.

TMI

Gooi BNN, Vice en Enzo Knol in een blender en je krijgt TMI: een rebels vloggers-netwerk dat nieuws- en entertainmentvideo’s maakt voor de jongeren die te oud zijn voor het jeugdjournaal en te jong voor NOS op 3.  Bekijk de site.

The News Frontier

Het team van de News Frontier wil een tool ontwikkelen voor het maken van interactieve games. In die games kunnen bezoekers van een nieuwssite de rol aannemen van een persoon uit het nieuws, zoals David Bowie of een slachtoffer van het Zika-virus. Bekijk de site.

De Beelddenker

Nederland kent 1,3 miljoen laaggeletterden die zichzelf maar moeilijk op de hoogte kunnen houden van het nieuws. De Beelddenker wil daar wat aan doen door een nieuws-app te bouwen die veel met beeld werkt, en tegelijkertijd oefeningen biedt om de leesvaardigheid te vergroten. Bekijk de site.

Unframed

Met de Unframed-app kan je straks anoniem en beveiligd foto’s sturen naar journalisten. Denk bijvoorbeeld aan Syriërs die beelden van misstanden willen delen zonder dat de overheid ze onderschept. Bekijk de site.

Kom kijken op 16 maart

Wil je aanwezig zijn bij de finale op woensdagavond 16 maart in Utrecht? Meld je dan aan via deze pagina.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.