The Guardian is tegen veel verwachtingen in bijna uit de rode cijfers

Nieuws |

Na twee jaar van reorganisaties en bezuinigingen speelt The Guardian bijna quitte. In 2019 verwachten ze uit de rode cijfers te komen. Dat schrijft Digiday, naar aanleiding van de prijs voor ‘uitgever van het jaar’ die ze eerder deze week aan de Britse krant uitreikten.

Sceptici

Dit nieuws gaat in tegen de verwachtingen van velen. Sceptici hadden een hard hoofd in het gedurfde verdienmodel van The Guardian, dat voornamelijk steunt op vrijwillige donaties. Anders dan de meeste grote titels heeft de Britse uitgever ervoor gekozen het online nieuws toegankelijk te houden voor iedereen – zonder betaalmuur. In plaats daarvan herinnert de krant lezers eraan dat ‘goede journalistiek geld kost’ en oppert ze onder elk artikel de mogelijkheid geld over te maken.

Supporters

De oproep lijkt te hebben gewerkt. The Guardian heeft 800 duizend betalende supporters. Sommigen van hen steunen de krant met een eenmalig bedrag, anderen doen dat met regelmaat.
De krant heeft meer lezers dan ooit tevoren. De website van The Guardian trekt maandelijks 150 miljoen unieke bezoekers.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.