Nieuws | Kort nieuws

Een team van Luxemburgse journalisten heeft al binnen een week ruim 110.000 euro gecollecteerd om een journalistieke site op te richten die voorbij de waan van de dag gaat.

Het doel van Reporter, zoals het onderzoeksplatform gaat heten, is om een ander soort journalistiek te gaan bedrijven op basis van een abonneemodel. De initiatiefnemers beloven journalistiek zonder ‘Schnickschnack’ (trivialiteiten), zonder arrogantie en zonder politieke agenda. Ook komen er geen banners en gesponsorde verhalen op de site.
‘De enige investeerders zullen de lezers zijn’, vertelt oprichter Christoph Bumb aan Delano.lu, een Engelstalige nieuwssite in Luxemburg. Dat model is in andere landen zeer succesvol gebleken, zegt hij, zonder het Nederlandse De Correspondent overigens bij naam te noemen.

Klein taalgebied

Voor een klein taalgebied als Luxemburg (600.000 inwoners) is de crowdfundingactie tot nu toe behoorlijk succesvol te noemen. Ter vergelijking: De Correspondent haalde in het voorjaar van 2013 1,5 miljoen euro op.
De Kickstarter-campagne van Reporter duurt nog tot 20 december. Dan willen de initiatiefnemers minstens 150.000 euro hebben opgehaald.

21 november 2017
134 woorden 1 min. lezen
Tags: Crowdfunding, De Correspondent, Kickstarter, ledenmodel, Luxemburg, reporter

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.