New York Times voegt augmented reality toe aan mobiele app

Nieuws |

Sinds de introductie van Apple’s ARKit in iOS 11 in september 2017 is het voor developers mogelijk om augmented reality toe te voegen aan apps voor iPhone en iPad. Ikea was er bijvoorbeeld al vroeg bij met een app waarmee je virtuele meubels als 3D-object in je eigen huiskamer kunt projecteren.
Deze week introduceert The New York Times augmented reality in haar mobiele applicatie. Gebruikers met een relatief nieuwe iPhone of iPad kunnen in een previewartikel voor de Olympische Winterspelen vier atleten als 3D-figuren in hun huiskamer plaatsen. Het is mogelijk om om de sporters heen te lopen en in te zoomen op de sporters.

Opkomende technologie

‘Deze opkomende technologie heeft echt potentieel om onze lezers te helpen het nieuws anders te ervaren, hen te helpen de wereld beter te begrijpen,’ zegt Steve Duenes van The New York Times in een persbericht. De app is ontwikkeld in samenwerking met modemerk Ralph Lauren, de officiële kledingleverancier van Amerikaanse sporters die deelnemen op de Olympische Winterspelen.
De AR-functie van The New York Times is momenteel alleen te gebruiken in apps op de iPhone en iPad. In tegenstelling tot Apple heeft Google hun technologie (ARCore) nog niet vrijgegeven aan externe app-ontwikkelaars. Daardoor is AR niet te gebruiken op Android-telefoons.
Nieuwssite Quartz introduceerde al in september augmented reality in haar smartphone-app. Ook The Washington Post experimenteert al met de nieuwe techniek.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.