Recordaantal aanvragen voor de vernieuwde Innovatieregeling

Voor de vernieuwde Innovatieregeling van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek is een recordaantal aanvragen ingediend. 144 projecten vroegen subsidie aan voor hun pilot of prototype.

Projecten konden tot en met 22 februari subsidie aanvragen voor hun innovatieve journalistiek idee. Onder de 144 ingediende aanvragen zijn opvallend veel idee├źn met betrekking tot burgerjournalistiek. Het slinkende vertrouwen in de journalistiek, maar ook nepnieuws en de filterbubbel worden veelal als belangrijkste motivatie voor aanvragen aangeduid. Daarnaast blijven onafhankelijke platforms, tools en podcasts het goed doen. Ongeveer 90 procent van de aanvragen is afkomstig van start-ups: 10 procent werd ingediend door gevestigde mediapartijen.

Pressure cooker

De projecten die subsidie krijgen, gaan komend halfjaar een pilot of prototype ontwikkelen. Daarbij krijgen ze intensieve ondersteuning van experts, coaches en scherpen ze hun idee aan tijdens een pressure cooker-traject. Op 26 oktober presenteren de verse start-ups zich aan de markt en pitchen ze voor relevante samenwerkingspartijen en investeerders.

Reageer

Geef een reactie

*