Twitter brengt 1,4 miljoen gebruikers op de hoogte van Russische propaganda

Nieuws |

Dat schrijft Recode. Woensdag maakte Twitter bekend dat zeker 1,4 miljoen gebruikers propaganda afkomstig van Russische trollen onder ogen hebben gehad.
Dat is meer dan het dubbele van het aantal dat het sociale mediabedrijf aanvankelijk noemde – en waarschijnlijk slechts een fractie van het daadwerkelijke aantal twitteraars dat nepberichten over het Kremlin heeft gezien. Twitter heeft nu alleen de gebruikers geteld die een Russisch nepbericht hebben gedeeld, geliked, of daarop hebben gereageerd. Twitteraars die een dergelijke trolling-tweet ‘slechts’ voorbij hebben zien komen, zijn niet meegerekend en ontvangen evenmin een waarschuwing.

Trolling-leger

Onder de gebruikers die een notificatie van Twitter ontvingen zijn ook de volgers van de circa drieduizend accounts van het Internet Research Agency, een trolling-leger gekoppeld aan de Russische overheid.
Met de kennisgeving komt Twitter tegemoet aan het Amerikaanse Congres, dat zich kritisch heeft uitgelaten over de rol van sociale media in de verkiezingscampagne.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.