Bijeenkomst

‘Nederland kan niet zonder goede regionale nieuwsvoorziening’

“Goede nieuwsvoorziening is van levensbelang voor een democratie”, dat staat op de website van de NDP Media en wordt geciteerd in het Digital News Report van het Commissariaat voor de Media. De Regionale Publieke Omroep (RPO) zoomt in op de regionale nieuwsvoorziening. Hoe is de regionale nieuwsvoorziening eraan toe? En hoe gaat het met de regionale democratie?

Op maandag 2 oktober 15:00 uur staat een paneldiscussie op het programma over regionale journalistiek dat bestaat uit twee onderdelen. Onder leiding van gespreksleider Leo Hauben, voormalig hoofdredacteur van L1, gaan in het eerste gedeelte oud minister Arie Slob,  Jan Müller (RPO) en Allard Besse (DPG) in gesprek over het belang van regionale journalistiek. Thema’s die onder meer aan bod komen zijn de rol van sociale media, polarisatie in de Nederlandse samenleving en het bereiken van doelgroepen.

Het tweede deel gaat over kansen en bedreigingen rondom innovatieve ontwikkelingen binnen de regionale journalistiek. Dit thema wordt bediscussieerd met Allard Berends (hoofdredacteur Omroep Flevoland), Erik van Heeswijk (SmartOcto) en Daniëlle Arets (Fontys Hogeschool).

Dutch Media Week

De paneldiscussie ‘Nederland kan niet zonder goede regionale nieuwsvoorziening’ is een programmaonderdeel van de Dutch Media Week. Meer informatie daarover is op deze pagina te vinden. Tickets zijn gratis verkrijgbaar op de website.

Datum
02 oktober 2023
Tijd
15:00 – 16:00 uur
Locatie
Beeld & Geluid
Media Parkboulevard 1
1217 WE Hilversum
Organisator
RPO
Kosten
Gratis
Tickets