Training

SVDJ Bootcamp

Tijdens een 2-daagse stoomcursus maak je onder begeleiding van experts uit de sector kennis met de belangrijkste ins en outs van journalistieke innovatie, inclusief inspirerende presentaties van journalistieke startups en andere organisaties.

Heb jij altijd al willen weten hoe journalistieke organisaties zoals Follow the Money, Are We Europe of Tolkie zo succesvol zijn geworden? Heb jij misschien zelf een idee voor een journalistieke innovatie, maar ben je nog niet eerder met innovatie aan de slag gegaan? Dan is de SVDJ Bootcamp op 3 en 4 november iets voor jou! Aanmelden kan via deze link t/m 30 september. 

Gedurende het weekend nemen we je mee langs de stappen van design thinking: van point of view langs doelgroepenonderzoek naar ideation en prototyping. Kun je je bij deze termen nog niks voorstellen? Dan de Bootcamp juist iets voor jou.

Wat ga je doen?

Tijdens de SVDJ Bootcamp maak je op een praktijkgerichte manier kennis met de innovatieve design thinking-methode. Je gaat tijdens dit weekend aan de slag met een echte journalistieke casus om mogelijke oplossingen te bedenken voor een specifiek probleem. Bij aanmelding kun je zelf een casus voorstellen, of je kunt ervoor kiezen om een uitdagende casus vanuit SVDJ te krijgen waar je individueel of samen met je team aan wilt werken. Deze hands-on ervaring zal je inspireren en inzicht geven in hoe journalistieke innovatie in de praktijk werkt.

Je wordt tijdens het weekend begeleid door een ervaren mentor. Ook na het weekend kun je bij hem of haar terecht voor advies bij uitwerking van je casus. Ook vindt er op 8 december een terugkomdag plaats in Utrecht, waar je je eerste oplossingen voor je casus zult pitchen en ervaringen kunt delen.

Voor wie? 

De Bootcamp is de perfecte kans voor iedereen die interesse heeft in journalistieke innovatie, maar nog niet eerder de mogelijkheid heeft gehad om ermee aan de slag te gaan. Of je nu een student, starter, journalist, of ondernemer bent in de media/journalistiek, deze bootcamp biedt waardevolle inzichten en handvatten om jezelf verder te ontwikkelen. Zowel individuen als teams zijn van harte welkom om deel te nemen aan de Bootcamp.

Praktische informatie

De SVDJ Bootcamp vindt plaats op vrijdag 3 en zaterdag 4 november 2023 in Hotel Amrath te Hilversum, inclusief overnachting. Aanmelden kan tot en met 30 september. Er is ruimte voor maximaal 25 deelnemers, daarom vindt er een selectie plaats op basis van motivatie.

Deelname aan de Bootcamp is volledig kosteloos. We vinden het belangrijk om innovatie binnen de journalistiek te bevorderen en deze werkwijze toegankelijk te maken voor iedereen in de sector. Daarom dragen wij de kosten, maar vragen we er inzet en motivatie van de deelnemers tijdens de sessie voor terug.

Meer informatie en het aanmeldformulier vind je op www.svdj.nl/bootcamp

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Willemijn Dekker (innovatiecoördinator) of Lotte Kamphuis (Coördinator Programma & Productie) staan je graag te woord via evenementen@svdj.nl of 070 361 7111.

Datum
03 november / 04 november 2023
Locatie
Hotel Amrath Hilversum
Organisator
Stimuleringsfonds voor de Journalistiek
Kosten
Gratis
Aanmelden