750.000 luisteraars voor New York Times-podcast The Daily

The Daily, de dagelijkse podcast van The New York Times, werd in augustus gemiddeld meer dan 750.000 keer per dag gedownload.

Dat meldt Hot Pod, een nieuwsbrief over podcasts, dat de cijfers opvroeg. Een half jaar geleden waren het er nog ‘slechts’ een half miljoen. The Daily, een nieuwspodcast die ongeveer vijtien minuten per aflevering duurt, werd in februari gelanceerd. Sinds mei is de podcast ook beschikbaar via Spotify.

The Daily staat niet alleen in zijn succes: het podcastgebruik zit in de lift – althans in de Verenigde Staten – en heeft steeds meer de interesse van adverteerders.

Voor het onderzoek State of Podcasting 2017 werden bedrijven en bureaus ondervraagd. 29 procent adverteert momenteel in podcasts, tegen 15 procent in september 2015. Vergelijkbare cijfers met betrekking tot de Nederlandse situatie zijn er vooralsnog niet.

Tot slot weet The Hollywood Reporter te melden dat politieke podcasts steeds lucratiever zijn voor uitgevers. De politieke podcaste van Slate brengt bijvoorbeeld een miljoen dollar per jaar in het laatje voor de website.

Over Menno van den Bos

Menno van den Bos is freelance journalist en schrijft over media en maatschappij. Hij werkt voor Vrij Nederland, NRC, VICE en SVDJ.nl.

Reageer

Geef een reactie

*