Google lanceert AMP Stories voor visueel aantrekkelijke verhalen

AMP Stories

Verhalen die gemaakt zijn met AMP Stories verschijnen sinds deze week in de zoekresultaten. Deze Google applicatie maakt verhalen visueel aantrekkelijk en is uitermate geschikt voor het smartphone-publiek. Hiermee lijkt AMP Stories sterk op Snapchat en andere Snapchat-achtige diensten.

Google ontwikkelde AMP Stories samen met een aantal grote mediabedrijven. Die bedrijven verwachten dat AMP Stories ze gaat helpen een groter online publiek te bereiken, vooral smartphonegebruikers. Er is ook kritiek: er kunnen nog geen advertenties aan de ‘swipeable‘ verhalen toegevoegd worden. Al maakt onder meer Regina Buckley van Time Inc. maakt zich hier weinig zorgen over: ‘Google heeft een uitstekende reputatie wat het rendement van investeringen op de langere termijn betreft’, zegt ze tegen The Wall Street Journal.

Langzaam uitrollen

Google gaat de komende maanden testen hoe het publiek op AMP Stories reageert, en ze op basis daarvan eventueel vaker laten zien en een prominentere plek geven. De mediabedrijven waarmee Google voor de ontwikkeling mee samenwerkte gebruikten AMP Stories de laatste tijd om testverhalen te publiceren. Zo maakte CNN een story over ruimtevaart, en publiceerde The Washington Post een verhaal over de muur van Donald Trump.

Foto via Pixabay

Over Inge Beekmans

Inge Beekmans geeft les over online journalistiek en innovatie aan Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg. Naast haar baan als docent werkt ze als freelance journalist, tekstschrijver, vormgever en bouwt ze websites | Twitter: @ingebeekmans

Reageer

Geef een reactie

*