The Boston Globe gebruikt Messenger voor brekend nieuws

bosglo

De meeste nieuwsmedia ‘pushen’ brekend nieuws via de eigen smartphone-app. The Boston Globe doet dit sinds vorige week via Facebook Messenger

IMG_9274Enkele honderden gebruikers hebben zich ingeschreven voor de dienst. 80 procent van de berichten worden geopend, vertelt de krant aan Digiday.

Messenger is volgens The Boston Globe de gemakkelijkste en goedkoopste manier om brekend nieuws te pushen. De optie inbouwen in de eigen app was meer werk geweest. Een geheel nieuw platform bouwen was onrealistisch.

“Dit is betaalbaar, werkt op elk apparaat, en stelt ons in staat om veel meer mensen te bereiken”, zegt ‘director of audience engagement’ Matt Karolian tegen Digiday. “We kunnen op de schouders van Facebook staan.”

Rond de Amerikaanse verkiezingen probeerde de Globe ook een chatbot op Messenger. Daarvan vielen de resultaten tegen. De bot kon niet zo slim worden gemaakt als de redactie wilde. “Je merkte nog heel erg dat je met een robot praatte”, aldus Karolian. Het eenrichtingsverkeer van pushberichten past volgens hem beter bij het karakter van Messenger.

 

Deel dit artikel:

Over Menno van den Bos

Menno van den Bos is freelance journalist en schrijft over media en maatschappij. Hij werkt voor Vrij Nederland, VICE en SVDJ.nl.

Reageer

Geef een reactie

*