Vijf miljoen dollar naar nieuwsplatform Civil

Het Amerikaanse nieuwsplatform Civil heeft 5 miljoen dollar aan financiering ontvangen van blockchain-gigant Consensys.  

De financiering is bedoeld ter ondersteuning van het nieuwsplatform, dat blockchain-technologie wil inzetten om een zelfregulerende markt tot stand brengen waar journalisten en lezers direct met elkaar in contact kunnen komen. Lezers kunnen nieuwsredacties en individuele journalisten sponsoren door gebruik te maken van cryptovaluta.

De blockchain-technologie die aan de basis van het platform ligt, moet meer journalistieke onafhankelijkheid creëren en censuur voorkomen. Het doel is om een ‘zelfregulerende marktplaats voor journalisten te creëren die vrij is van adverteerders, nepnieuws en ongewenste invloeden van buitenaf’, aldus Civil op Medium.

Het platform heeft inmiddels al 1 miljoen dollar aan financiering beschikbaar gesteld voor de eerste lichting van journalisten die hun eigen samenwerkingsverbanden en publicaties kunnen opzetten. Geïnteresseerde journalisten kunnen zich aanmelden voor financiering op de website van Civil.

Over Dirck de Kleer

Dirck de Kleer schrijft het liefst over wetenschappelijk onderzoek. Hij rondt in juli een master Media en Journalistiek af aan de Erasmus Universiteit en vervolgt zijn studie aan Duke University, waar hij zich op politiek en religie zal richten.

Reageer

Geef een reactie

*