Report for America investeert in jonge lokale verslaggevers

Nieuws |

Lokaal nieuws is vaak het begin van een journalistieke carrière, redeneerden ze bij Report for America, een samenwerking van het Ground Truth Project en het Google News Lab. Hoewel niet voor de rest van hun leven, willen jonge journalisten er graag zo veel mogelijk leren. Maar dan moeten lokale media dat wel kunnen betalen.
Ter ondersteuning, betaalt Report for America de helft van het salaris van de beginnende journalisten. Financiering daarvoor komt van journalistieke organisaties als Lenfest Institute en de Knight Foundation. De redactie betaalt zelf 25 procent en het resterende bedrag komt van giften van lokale donoren. Indien de nieuwsorganisatie tevreden is met de nieuwe werkkracht, zal het een groter deel van het salaris voor zijn rekening nemen.
In 2018 wordt (relatief klein) begonnen met 12 journalisten, verdeeld over vier regio’s. Om hen ook daadwerkelijk een baan te bezorgen, investeert het programma vooraf in training, een specialiteit van het Ground Truth Project. Ook zal de selectie van de jonge journalisten streng zijn, benadrukt oprichter Steven Waldman in gesprek met Poynter. “Dit programma kan alleen slagen als de nieuwe verslaggevers goed werk verrichten. Het is niet slechts een aardigheidje.”

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.