50.000 leden voor De Correspondent

Nieuws | Kort nieuws

Oprichter en hoofdredacteur Rob Wijnberg spreekt van een fantastische mijlpaal” en “een aantal waar we alleen in onze wildste dromen op konden hopen”. De Correspondent ging begin 2014 van start met ruim 20.000 leden.
Uitgever Ernst-Jan Pfauth blikt in een post op Medium vooruit en zet de drie grote uitdagingen van De Correspondent in 2017 op een rijtje.
De eerste is: verder bouwen aan vertrouwen van het publiek in de journalistiek. Dat vertrouwen is historisch laag, aldus Pfauth. Onderzoeken laten inderdaad zien dat het vertrouwen in de media daalt. Dat wil De Correspondent onder meer bestrijden door lezers bij haar journalistiek te betrekken.
Het tweede doel sluit op het eerste aan. De Correspondent gaat lezers belonen voor hun bijdrages aan onderzoeken. Wie veel en goed meedenkt, kan een uitgebreider profiel krijgen en een geverifieerde functietitel bij zijn of haar naam.
De laatste aankondiging die Pfauth doet is dat er meer tools en spoedcursussen over een bepaald onderwerp komen, als aanvulling op gewone artikelen.
https://www.youtube.com/watch?v=o6-kisKH0yA

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.