Al Jazeera komt met nieuwsgame over cyberoorlog Syrië

Nieuws | Kort nieuws

In het spel krijgt de speler vijf virtuele dagen om informatie te verzamelen en te onderhandelen met hackers, zonder zelf gehackt te worden of ten prooi te vallen aan een virus. Het spel is zowel mobiel als voor de PC beschikbaar.

#HACKED is gebaseerd op de gelijknamige documentaire van Al Jazeera-journalist Juliana Ruhfus over de digitale-informatiekant van de slepende oorlog in Syrië. Het doel is om het publiek de risico’s en gevolgen van cyberoorlogsvoering te laten leren kennen.

Onderdompeling

Het spel werd in vier maanden ontwikkeld. Er wordt veel materiaal uit de documentaire van Ruhfus gebruikt, zoals kaarten, geluidsopnames en video-interviews met haar bronnen in Syrië. De stappen die de speler doorloopt zijn bovendien gebaseerd op waargebeurde situaties.

“Mijn doel met het spel is om mensen geïnteresseerd te maken in het onderwerp, net als wanneer ik documentaires maak”, aldus Ruhfus. “Van een ervaring die interactief is en je echt onderdompelt, kun je meer leren dan wanneer je erover leest of naar een documentaire kijkt.”

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.