All you can read-app Maggy gelanceerd

Nieuws | Nieuws
  • Redactie
  • 13 januari 2016
  • 325 woorden , 1 min. lezen

Hearst, WPG en New Skool Media

Op dit moment zijn de titels van de uitgevers Hearst, WPG en New Skool Media in de app te vinden. Maggy heeft al een aantal andere uitgevers opgelijnd, en verwacht daarmee snel nieuwe titels te kunnen toevoegen. Doordat de artikelen digitaal worden gepresenteerd, kunnen uitgevers precies zien wat er gelezen wordt. Hoe beter de content van een uitgever wordt gelezen, hoe meer deze verdient. “Van de inkomsten van Maggy komt 70 procent terecht bij de uitgevers”, zegt Michael Croll, mede-oprichter van Maggy. “We verdelen dit op basis van de tijd die lezers hebben besteed aan artikelen.”

Uitkomst voor uitgevers

All-magazinesUitgevers van magazines zien de oplages van hun tijdschriften de afgelopen jaren gestaag dalen. Het lukt ze nog niet hier digitaal een antwoord op te vinden. Croll: “Wij vinden dat de content van journalisten meer lezers verdient. In ieder magazine dat je nu niet leest, staan minimaal vier artikelen die je wél interessant vindt. Met Maggy heb je maandelijks toegang tot duizenden artikelen, waarvan je er minstens 100 graag zou lezen. Dit is nog geen €0.06 per artikel ”

Ander uitgeefmodel

Het uitgeefmodel is radicaal aan het veranderen, de consumptie van print neemt gestaag af onder mensen tot vijftig jaar oud. Uitgevers worden gedwongen naar nieuwe modellen te kijken. Voorheen bepaalden zij wat de consument te lezen kreeg en in welke vorm, nu bepaalt de consument alles. “De lezer kiest zijn merk en consumeert content van diverse platforms”, zegt Wouter van der Meulen, uitgever bij WPG. “Maggy is een van die platforms, daarom willen wij dat onze content ook hier beschikbaar is.”

Aanbod Maggy

Gebruikers van Maggy krijgen bij de lancering de beschikking over 30 bekende Nederlandse tijdschriften.

Hearst:
Cosmopolitan
Quote
Elle
Mens Health
Esquire 
Harpers Bazaar

WPG:
Vrij Nederland
Runners World

New Skool Media:
Kijk
Vorsten
Delicious
Formule 1
90 Minutes

Maggy is nu gratis te downloaden voor iOS, de Android-versie volgt snel.

Maggy kreeg subsidie van het Stimuleringsfonds voor de opzet van dit project.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.