Apple maakt inzage in luistercijfers podcastafleveringen mogelijk

Nieuws |

Dit bleek uit de Worldwide Developer Conference (WWDC), de internationale conferentie voor Apple-ontwikkelaars, die begin juni plaatsvond in het Amerikaanse San Jose. ‘Dit is de grootste verandering in de podcastwereld sinds de komst van Serial’, tweette Matt Lieber, oprichter van de Amerikaanse verhalende podcastzender Gimlet, over de vernieuwing.
Reden voor zijn enthousiasme is het feit dat podcastmakers tot noch toe alleen inzicht hadden in het aantal downloads van hun afleveringen. Deze cijfers toonden niet aan of hun programma daadwerkelijk geluisterd werd. De iOS-update zorgt voor een accurater beeld van de populariteit van een podcast; dat makers kunnen gebruiken om adverteerders te overtuigen in hun programma te investeren.
Kritiek is er ook, valt te lezen op Niemanlab. De update biedt immers alleen inzage in de luistercijfers van podcasts binnen de Apple Podcast-app (waar vooralsnog de meeste luisteraars vandaan komen). Podcastplatforms als Spotify en Stitcher blijven achter. Ook kunnen luistercijfers tegenvallen. Maar, stelt Matt Turck, medewerker van podcastnetwerk Panoply’s, ‘het verdwijnen van het mysterie rondom luistercijfers weegt zwaarder dan dit risico.”

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.