‘Berichtenapps in 2017 voor meer dan helft van de media belangrijk’

Nieuws | Kort nieuws

Dat staat in het nieuwe jaarlijkse rapport (pdf) van Reuters, waarin de journalistieke ontwikkelingen voor 2017 voorspeld worden. Voor het rapport werden hoofdredacteuren en innovatiemanagers van 143 nieuwsmedia uit 24 landen ondervraagd.
56 procent merkt Facebook Messenger aan als belangrijk of zeer belangrijk. Bij WhatsApp ligt dit percentage op 53 procent. Snapchat wordt door 49 procent van de respondenten belangrijk gevonden.

Niet optimistisch

De toon van het rapport van Reuters is overigens niet erg optimistisch. Zo zal de “angst voor hoe veranderende technologie de kwaliteit van informatie en de staat van onze democratie beïnvloedt” in 2017 een grote rol gaan spelen.
Verder blijft de digitale-advertentiemarkt erg moeilijk; Facebook en Google blijven daar met grote overmacht dominant. Ook vreest men dat ‘nepnieuws’ een probleem blijft.
Lichtpunten zijn de mogelijkheden op het gebied van virtual reality, augmented reality, stembediening en berichtenapps, waar bijvoorbeeld chatrobots voor gebouwd kunnen worden.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.