De Balie helpt experts om nuance in maatschappelijk debat te brengen

Nieuws |
  • Redactie
  • 02 juni 2017
  • 278 woorden , 1 min. lezen

Wat gaan jullie doen?

Voor een gezonde opiniecultuur, die bijdraagt aan een open samenleving, is het van levensbelang dat deze doorlopend gevoed wordt met verschillende perspectieven van inhoudelijk specialisten. De Balie gaat daarom vanaf september 2017 jaarlijks maximaal tien specialisten de vaardigheden en het netwerk geven om deel te nemen aan het publieke debat.

Hoe gaan jullie dat aanpakken?

De Balie ontwikkelt een leergang waarin tussen de vijf en tien kandidaten worden opgeleid. Deze kandidaten zijn mensen die een buitengewone expertise of talent bezitten, dat van waarde is om toe te voegen aan het maatschappelijk debat. Het zijn mensen die nog geen podium of netwerk hebben, intrinsiek maatschappelijk geëngageerd zijn en een maatschappelijk doel voor ogen hebben.
De hoofddoelstelling van de leergang is het creëren van een duurzaam netwerk dat in de publieke ruimte op een kwalitatief en inhoudelijke manier structureel aandacht opeist voor maatschappelijke vraagstukken door middel van debat en dialoog.

Wat maakt jullie plan vernieuwend?

Het maatschappelijk debat zit verstopt. Het gaat erom wie het hardste schreeuwt, niet wie het meeste weet. Om de oppervlakkige en eendimensionale debatcultuur in Nederland ten goede te veranderen, willen we inhoudelijke specialisten,natuurlijk morele leiders en uitzonderlijke creatieve geesten de vaardigheden geven om nuance te populariseren.

Hoe gaan jullie er geld mee verdienen?

We hebben voldoende middelen om in het eerste jaar te starten en zijn bezig een duurzaam businessmodel te ontwikkelen, zodat we het opleidingstraject jaarlijks kunnen organiseren.

Jullie gaan op zoek naar het andere geluid in het publieke debat. Maar waarom zou dat andere geluid zich aan willen sluiten bij jullie?

We streven hetzelfde doel na; nuance in het publieke debat.
Foto door Guido van Nispen
 

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.