De Coöperatie werkt aan speciaal collectief voor omroepfreelancers

Nieuws | Kort nieuws

Aanleiding zijn de onzekerheiden rond de wet DBA, die modelcontracten tussen ZZP’ers en opdrachtgevers voorschrijft om schijnzelfstandigheid te voorkomen. Veel freelancers hebben door deze wet problemen met het verkrijgen van langdurige klussen bij radio en tv.

De Coöperatie werd eerder dit jaar opgericht. Het plan voor een speciale omroepcoöperatie komt mede voort uit een groep van ongeveer honderd omroepfreelancers. Zij gaan binnenkort in gesprek met staatssecretaris Eric Wiebes, verantwoordelijk voor de wet DBA.

Zelfstandig

De nieuwe coöperatie voor omroepfreelancers zou “als opdrachtgever tussen de freelancer en omroep functioneren zodat er grotere zekerheid is over de arbeidsverhoudingen”, vertelt mede-oprichter Teun Gautier van De Coöperatie aan Villamedia.

“Deze coöperatie zou kunnen worden opgericht met behulp van De Coöperatie, een al bestaand initiatief voor freelance journalisten, maar wel zelfstandig opereren.” De Coöperatie organiseert op 27 oktober een informatieavond over het plan in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.