Innovatieregeling – Dien nu je idee in

Nieuws | Campagne
  • Redactie
  • 15 maart 2016
  • 290 woorden , 1 min. lezen

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Het indienen van een idee voor deze subsidieregeling kan tot en met 14 september 2016. Hierbij beschrijf je je idee, hoe je het wilt gaan uitvoeren en hoeveel geld je nodig hebt. Bij de beoordeling van de ideeën wordt op de volgende drie factoren gelet:

Is het journalistiek? Het Fonds heeft als doel om de politieke meningsvorming van de Nederlandse burger te versterken. Projecten moeten daarom een aantoonbaar journalistiek karakter hebben, dat bijdraagt aan de politieke meningsvorming.

Is het innovatief? De innovatieregeling is in het leven geroepen om innovatie in de journalistiek te bevorderen. Een idee moet daarom vernieuwend zijn. Bestaan er al soortgelijke concepten? En zo ja: hoe verschilt dit idee van andere concepten? Is het idee vernieuwend voor één partij of heeft het impact op meerdere partijen in de sector?

Is het haalbaar? Innovatie is per definitie onzeker, maar er valt wel te beargumenteren waarom een project realiseerbaar is. Wie is bijvoorbeeld je doelgroep en welk probleem lost het idee op? En: staat het beoogde bedrag en de tijdsperiode in verhouding met de (technologische) ambitie?

Om een idee te krijgen van eerder toegekende subsidies kan je kijken in onze projectendatabase. O.a. Blendle, LocalFocus, Nu.nl en De Correspondent gingen je voor.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Dien idee in” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.svdj.nl%2Fsubsidie%2Fregeling-journalistieke-innovatie%2F|title:Dien%20idee%20in||” el_class=”svdj-vc-button”][vc_column_text]Heb je nog vragen over de regeling of wil je je idee met een medewerker van het Fonds bespreken? Kom dan naar de kennismakingsavond.

Meer informatie en alle voorwaarden over de regeling vind je hier.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.