Duizenden verhalen en video's: welke kanaalkeuzes maken Amerikaanse media?

Nieuws |

Zo wordt er vergeleken hoe The New York Times, CNN en de Huffington Post andere platformen gebruiken om hun eigen stukken en video aan de man te brengen. Daarvoor gebruiken ze ongeveer tien verschillende platformen. De Times en Huffington Post posten 1660 keer op verschillende sociale media, CNN publiceerde meer dan 2800 verhalen.
Met het immer stijgende aanbod van andere platformen verandert ook het gebruik daarvan. Het onderzoek maakt een opdeling tussen ‘networked content’, dat bedoeld is om terug te leiden naar de eigen website en ‘native content’, waarbij de content wordt ‘weggegeven’ om zo ten volle gebruik te maken van dat platform. Bij dat laatste kan gedacht worden aan Snapchat Discover en Stories, Facebook Instant Articles, Instagram Stories of Apple News.

Twee derde native posts

Zo blijkt dat de Huffington Post twee derde van alle verspreide content ‘native’ post. In die week zijn er 695 verhalen op Apple News verschenen en 305 native posts op Facebook gekomen, veelal in de vorm van Instant Articles en Live Video. 98 procent van wat de Huffington Post op Facebook plaatst is native.
Ook CNN post bijna zestig procent van de content native. Daarbij horen 1016 Apple News verhalen, 948 tweet en 278 YouTube videos. Zij posten ‘slechts’ 35 procent van de content op Facebook native. Bij bedrijven als The Washington Post, Vox en BuzzFeed zien de onderzoekers dat meer dan negentig procent van de links als Instant Articles op Facebook worden geplaatst.
The New York Times maakt een hele andere keuze; slechts 16 procent van de posts is native. De krant is inmiddels ook gestopt met Instant Articles. Van de 406 posts op Facebook was een vijfde (+-80 stuks) native. Dat is te verklaren: The Times wil abonnementen verkopen en daarom ligt de focus meer op het naar eigen platformen halen van de gebruikers. Ook de Chicago Tribune, Wall Street Journal, Vice News en LA Times maken weinig tot geen gebruik van instant articles.
Meer lezen over het onderzoek kan bij NiemanLab, het hele onderzoek is te vinden op CJR.org.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.