Facebook start project voor betere samenwerking met journalisten

Nieuws | Kort nieuws

Het Facebook Journalism Project moet het voor media aantrekkelijk houden op Facebook nieuws te verspreiden, kondigt Facebook op haar mediapagina aan. Daarom gaat Facebook nieuwe producten ontwikkelen, onderzoek doen naar de voorkeuren van Facebookgebruikers en facebooktrainingen aan media geven.
Voorbeeld van een product dat met dit doel is ontwikkeld, is Instant Articles. Daarmee kunnen uitgevers meerdere artikelen in één keer delen. Vandaag wordt gestart met een pilot. Onder andere BuzzFeed, BILD, FOX News en El País doen mee. Facebookgebruikers kunnen deze ‘pakketjes’ met artikelen via de app lezen.
“We weten dat onze community het belangrijk vindt om nieuwe ideeën en nieuwsberichten de delen”, aldus Facebook in haar aankondiging. “Daarom steunen we een gezond journalistiek systeem.”
Facebook kondigde eerder al aan dat het meer advertenties in video’s gaat verwerken. Dat is niet de enige manier waarop het platform meer inkomsten wil genereren: Instant Articles zal uiteindelijk als abonnementsdienst worden gelanceerd.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.