Facebook neemt weer maatregelen tegen nepnieuws in Trending Topics

Nieuws | Kort nieuws

Daardoor zullen Trending Topics niet meer in de lijst komen wanneer ze zijn gebaseerd op slechts één nieuwsbericht, aldus Facebook. Pas wanneer een aantal media over een onderwerp berichten, zal Facebook het in haar lijst opnemen. In de lijst zal ook duidelijk worden vermeld waar het bericht vandaan komt, gebaseerd op de populariteit van de bron. Het exacte algoritme wil Facebook niet prijsgeven.
Om de Trending Topics zo divers mogelijk te houden, zal de lijst geen rekening meer houden met de interesses van individuele Facebookgebruikers. Iedereen in dezelfde regio zal dezelfde onderwerpen te zien krijgen. Daardoor zullen belangrijke nieuwsgebeurtenissen niet ongemerkt voorbij gaan.
Het is niet de eerste keer dat Facebook actie onderneemt om nepnieuws tegen te gaan. In Duitsland werd vorige week aangekondigd dat gebruikers nepnieuws binnenkort zelf kunnen rapporteren.
De lijsten met Trending Topics verschijnen in Amerika, Engeland, Canada, Australië en India. De nieuwe regels gelden in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten en zijn gisteren ingevoerd.
trending-final-screenshot

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.