‘Facebook zowel grootste kans als grootste bedreiging’

Nieuws | Kort nieuws

Dat blijkt uit het rapport State of the News Media 2017 van het Britse onderzoeksbureau TheMediaBriefing. De onderzoekers vroegen uitgevers onder meer welk platform ze als grootste kans zien, en welke als grootste bedreiging: Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter, LinkedIn of WhatsApp.

45 procent van de ondervraagde uitgevers ziet in Facebook de grootste kans, en ruim 60 procent ziet er de grootste bedreiging in. Volgens de onderzoekers is er dan ook een grote groep die dit allebei tegelijk vindt.

Na Facebook wordt LinkedIn gezien als de grootste kans voor uitgevers, mede doordat het platform populair is bij B2B-media. Twitter staat op drie. Facebook is het enige platform dat vaker als grootste bedreiging dan als grootste kans wordt gezien.

Uitdaging

Uit het rapport blijkt verder onder meer dat de grootste uitdaging voor nieuwsmedia schuilt in geld verdienen met betaalmuren en ledenmodellen. Ruim een op de vijf vindt dit het moeilijkst om te implementeren, meer dan bijvoorbeeld datajournalistiek of video.

Het rapport State of the News Media 2017 is hier te downloaden.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.