Het homescreen van Hella Hueck: 'Ik kijk niet meer elke tien minuten op Twitter'

Nieuws |

Hella Hueck is financieel-economisch journalist. Ze maakt voor WNL het tv-programma Stand van het Land, schrijft columns voor RTL Nieuws en schuift regelmatig aan als economisch duider bij de tv-programma’s Goedemorgen Nederland en RTL Late Night.
Welke app open je ’s ochtends als eerste?
“Ik scan een kwartiertje het nieuws op Twitter. Ik volg vooral economen en financieel-economische journalisten, van FD tot Wall Street Journal. Mijn favoriete Twitteraar is Robert Went van de WRR. Hij leest heel veel en komt per dag met 10 tot 15 interessante links. Ik kies echt heel gericht wie ik volg en ontvolg ook regelmatig mensen. Ik erger me namelijk aan sommige discussies op Twitter. Bijvoorbeeld over Hema en genderneutraliteit. Dan is het zo voorspelbaar wat iedereen gaat roepen.”
Homescreen Hella HueckIk zie een map map vol nieuwsapps. Open je die vaak?
“Ik kijk er steeds minder naar. De FD-app open ik elke dag wel even, maar verder vind ik de timeline van Twitter, met links naar Blendle, eigenlijk veel handiger.”
Snapchat en Instagram: niks voor jou?
“Nee, daar heb ik geen zak mee. Ik heb wel een Facebook-account, maar ik post bijna nooit wat. Op Instagram zit ik niet eens. Erg hè? Stiekem ben ik niet zo digital. Maar ik heb ook niet het idee dat mijn doelgroep daar zit.”
Je zit wel op Signal, zie ik.
“Ja, dat gebruik ik als een bron iets niet via de gewone mail wil versturen. Ik heb veel TTIP-documenten zo ontvangen.”
Kun je je mobiel makkelijk wegleggen?
“De laatste tijd steeds beter. De telefoon komt de slaapkamer niet meer binnen en ook als ik schrijf dan leg ik ‘m in een andere kamer. Ik verloor echt focus door die mobiel: op moeilijke schrijfmomenten ging ik steeds even op Twitter kijken. Ik denk dat ik wel verslaafd ben geweest aan Twitter. Er zitten zoveel interessante mensen op, het is echt een fantastisch medium. Gelukkig heb ik me aangeleerd om niet meer elke 10 minuten te kijken.”
Het valt behoorlijk mee met de notificaties op je homescreen, op die 55 ongelezen e-mails na dan.
“Ik krijg alleen pushberichten van RTL Nieuws en The Guardian. Voor de rest probeer ik het gepling zoveel mogelijk te beperken. Whatsapp staat bij mij vaak op stil. Dat oeverloze gelul over niks in Whatsapp-groepen, daar word ik nou echt strontchagrijnig van. Maar ik durf ook niet weg te gaan uit die groepen, haha.”
Ik zie Slack en Evernote. Hoe gebruik je die?
“Slack gebruiken we bij WNL als groepschat. Evernote is mijn archief, daar sla ik interessante artikelen in op. Zo heb ik allerlei mappen, over Brexit of robotisering, die ik altijd kan raadplegen. Evernote is een van de weinige apps waar ik voor betaal.”
Draai je wel eens een item met je iPhone?
“Ja. Voor RTL Z ben ik met de Brexit naar het Verenigd Koninkrijk gegaan en toen heb ik alles met een iPhone en een externe microfoon gedraaid en ook op de iPhone gemonteerd. Het waren geen sublieme items, maar zeker uitzendbaar.”
Waar zijn de guilty pleasures op je telefoon? 
“Er zitten wel games op m’n tweede scherm, maar die zijn voor mijn kinderen, niet voor mij. Ja, ik ben misschien een beetje saai met deze apps. Maar ik vind het belangrijk om gefocust te blijven. Ik wil een laagje dieper denken, en niet te veel bezig zijn met oppervlakkige dingen. Ik wil niet lezen dat Humberto Tan weer terug is bij Ineke. Moet ik dat nou echt weten? Die smartphone is een enorme snack. Je wordt er niet dik van, maar je concentratie raak je er wel van kwijt.”

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.