Hoera, The Playwall kan een developer aannemen

Nieuws |
  • Redactie
  • 21 april 2017
  • 403 woorden , 2 min. lezen

Het is iets meer dan een jaar geleden dat we juichend opsprongen uit onze stoelen tijdens de finale van The Challenge. Hoewel we niet direct zijn begonnen -er moest nog afgestudeerd worden- zijn we inmiddels ruim een halfjaar keihard bezig met The Playwall. Na uitgebreid kwalitatief onderzoek, talloze belletjes en koffie-afspraken met potentiële media-partners en natuurlijk de eerste tests, zijn we nu bij het meest uitdagende deel aangekomen: het bouwen van een écht functionerend prototype.
Laat dat nou net iets zijn wat wij niet kunnen. Hoe graag we ook willen, code is voor ons net zo makkelijk als zelfspot is voor Mart Smeets. We hebben het uitvoerig geprobeerd maar we zijn tot de conclusie gekomen dat de enige manier waarop The Playwall vooruit kan gaan, is als we iemand anders in ons team opnemen. Specifieker: als we een developer in ons team opnemen.

Het dak eraf

Hier is geld voor nodig, veel geld zelfs. Want goedkoop zijn whizzkids helaas niet. Daarom hebben we ons dan ook aangemeld voor de Innovatieregeling van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, op hoop van zegen. Toen we hoorden dat we het subsidiegeld van 35.000 euro toegekend kregen, ging het dak eraf bij ons. Voor ons betekent dit dat we The Playwall naar een hoger niveau kunnen tillen en dat The Playwall er voor jou, je buurvrouw en voor iedereen die maar wil, echt gaat komen!
Direct nadat we hoorden dat we subsidie krijgen, werden we ook uitgenodigd voor het zogeheten Kweekvijver-event. Hierbij werden we een weekend lang in een snelkookpan gegooid samen met het Stimuleringsfonds, mentoren, tutoren en andere vak-experts om zodoende ons product nog verder aan te scherpen. Het was een intens weekend vol met post-its, pitches, pivots en hippe termen als een “open source coffee huddle”, maar het was ontzettend nuttig. We hebben nu voor ogen hoe we verder gaan tot we een developer hebben gevonden die bij ons past, hoe we een rammend succes van The Playwall gaan maken en hoe de komende zes hectische maanden er voor ons uit gaan zien.
Het wordt druk, het wordt pittig, maar het wordt ook ontzettend vet en wij hebben er zin in.
Ken jij een developer of designer die het misschien wel leuk zou vinden om mee te bouwen aan The Playwall? Laat ze dan vooral een mail sturen aan info@theplaywall.com en dan nemen we contact op!
Nina van Hattum, Amber Kortzorg en Annefleur Schipper

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.