Hoofdredacteur en redactie Wall Street Journal botsen over Trump

Nieuws |

In het interne conflict staat hoofdredacteur Gerard Baker tegenover een deel van de redactie. The New York Times schrijft over een email van Baker waarin hij zich ontevreden toont over de toon van een stuk over Trumps reactie op de Charlotsville-aanslag. “Dit is opinie verkleed als verslaggeving”, zegt hij over het stuk, dat op dat moent nog in de conceptfase was.
In het uiteindelijke stuk zijn verschillende passages verdwenen. Zo staat er niet meer in dat Trump zijn presidentschap met zijn reactie op Charlottesville “opnieuw vormgaf” en dat het een “ongescripte terugkeer naar zijn campagnemodus” was.
Een deel van de redactie vindt dat er te soft met Trump omgegaan wordt. Baker moest daarover eerder al vragen vanuit de redactie beantwoorden. De WSJ zegt in een reactie aan de Times dat de krant opinie en nieuws strikt scheidt, en dat het feiten wil brengen zonder dat er opinie insluipt.
Een journalist van de WSJ-verliet de krant enige tijd geleden vanwege de Trump-berichtgeving. Hij werkt nu bij de Washington Post en claimt dat hij niet de enige is die om deze reden vertrok.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.