Nieuws | Kort nieuws

Met de Britse verkiezingen voor de deur, zet The Huffington Post in op video om uit de ‘politieke bubbel’ te breken.

Het aantal video’s dat de website wekelijks publiceert neemt rondom de verkiezingen van 8 juni toe van twintig naar dertig. Met deze extra video’s wil de nieuwswebsite de gebeurtenissen “anders aanpakken”. Dat meldt Paul Waugh, chef politiek bij The Huffington Post UK. “We willen tijdens onze verslaggeving uit de gebruikelijke bubbel van Londen en Westminster komen en praten met echte mensen.”
Tijdens dit videoproject gaat HuffPost verder met het experimenteren met video’s in 360 graden. De uitgever ziet vooral kansen door de videovorm te combineren met datagegevens. Een eerste video werd eind april gepubliceerd en focuste op een overzicht van de partijstandpunten rondom Brexit. De video werd 20.000 keer bekeken op Facebook en volgens de HuffPost zo’n 170.000 keer op hun eigen website.

Vorm

De video’s rondom de Britse verkiezingen zullen vooral in de vorm van mini-series, blogs en 360 graden video voorbij komen. Daarvoor worden alle mogelijke kanalen ingezet: zowel de website als alle sociale mediakanalen.
Zie ook: BBC focust zich meer op verkiezingen via gespecialiseerde bot

19 mei 2017
163 woorden 1 min. lezen

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.