Innovatief experiment: subsidie voor vier vernieuwende pilots

Nieuws | Nieuws
  • Redactie
  • 24 januari 2017
  • 287 woorden , 1 min. lezen

Yipiy – € 23.335,-

YipiY is de volgende stap in de journalistieke poll. In plaats van het plaatsen van losse polls, zijn polls voor YipiY een onderdeel van een grotere big data-tool. Data wordt vergaard doordat gebruikers antwoord geven op vragen bij nieuwscontent. Hiermee ontstaat een profiel van de gebruiker. Dit profiel wordt ingezet om gebruikers naar nieuwe artikelen te leiden en de juiste adverteerders aan deze gebruikers te koppelen.

Dag en Nacht Media – € 24.500,-

Dag en Nacht Media is een onafhankelijk platform voor Nederlandse podcasts. Dit platform moet de vruchtbare grond zijn voor nieuwe journalistieke podcasts, voor de professionalisering en verbeterde verspreiding van bestaande podcasts en voor een lucratief verdienmodel voor podcasts in de Nederlandse markt. Dag en Nacht Media begeleidt het gehele podcastproces, van concept en productie tot distributie en marketing.

Disinfogenerator – The World Magazine – € 19.920,-

Disinfogenerator bouwt een generator van desinformatie. Aan de hand van bepaalde kenmerken kan de gebruiker zelf een nepbericht creëren en delen op sociale media. Wie klikt op deze berichten, wordt gewezen op de kenmerken van nepberichten en hoe die in het vervolg te herkennen. De community die daaruit voortkomt, licht andere nepberichten online uit en toe, om andere gebruikers van sociale media hierop te wijzen.

Prendid – € 23.320,-

Prendid is een prediction market (of voorspellingsmarkt) waar spelers voorspellingen doen over toekomstige gebeurtenissen. Dit doen ze door in te zetten op bepaalde uitkomsten. De gebruiker speelt mee voor de eer, niet voor geld. De voorspellingen leveren voor de journalistiek, de overheid en het bedrijfsleven interessante data op. Op basis van de theorie van The Wisdom of the Crowd, zouden deze voorspellingen betrouwbaarder zijn dan traditionele peilingen. De uitkomsten van de volgende verkiezingen zouden bijvoorbeeld beter voorspeld kunnen worden.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.