Live animaties te zien in lokale Amerikaanse nieuwsuitzending

Nieuws |

Door live in de uitzending animaties af te spelen, hoopt First Coast News de kijker actiever bij het nieuwsverhaal te betrekken.
In een recente uitzending is de presentator te zien met twee zwemmende haaien. Een uitzending eerder deelt een collega de studio met een schoolbus. Het doel? De aandacht van de kijker trekken – en vasthouden. “We bouwen een show in plaats van een nieuwsuitzending”, zegt de directeur van de zender, Meagan Harris, hierover tegen het Reynolds Journalism Institute.
Nieuws wordt al te lang op dezelfde manier gepresenteerd, legt ze uit. “Als je naar nieuwsuitzendingen uit 1980 kijkt, zie je dat ook toen werd geopend met een two-shot [een tweegesprek met de presentator en een gast, red.], gevolgd door een animatie en een verslaggever ter plaatse. De virtuele set dwingt ons creatiever te zijn.”
Wel is de set een investering. Ontwikkeling van de animaties kost zowel geld als tijd en daarom worden ze vooralsnog vooral gebruikt bij items die vooruit te plannen zijn. Het zal nog even duren voor de nieuwe techniek volledig geïntegreerd is, geeft Harris dan ook toe. “Maar het resultaat is het waard.”

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.