Nieuws | Kort nieuws

Elke Medium-auteur kan vanaf nu kiezen of hij of zij een stuk gratis verspreidt, of achter de betaalmuur zet. Een stuk kan op elk gewenst moment weer ont- en vergrendeld worden.

Dat maakte het blogplatform dinsdag bekend. Sinds augustus kon een selecte groep auteurs al gebruikmaken van de betaalfunctie.
Medium vraagt lezers 5 dollar (4, 23 euro) per maand om onbeperkt te kunnen lezen. Dit geld wordt verdeeld onder de auteurs die stukken achter een betaalmuur zetten. Dat verdelen gebeurt op een onorthodoxe manier: het aantal ‘claps’ (soort vind-ik-leuks) dat een auteur binnenhaalt, bepaalt het bedrag dat hij of zij ontvangt.
De betaalmuur op Medium is niet waterdicht: er is sprake van een metered model waarbij lezers een aantal stukken per maand gratis mogen lezen. Daarnaast zullen veel auteurs vermoedelijk artikelen gratis beschikbaar blijven stellen.
Tegelijk met de bekendmaking schreef Medium-oprichter Ev Williams een blog waarin hij toelicht welke rol hij voor Medium weggelegd ziet: ‘Words still matter’. Een kortere versie van zijn betoog is verpakt in onderstaand filmpje.

Zie ook: Medium betaalt auteurs op basis van aantal claps

11 oktober 2017
153 woorden 1 min. lezen

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.