Nieuws | Kort nieuws

Het online platform Medium heeft aangekondigd meer schrijvers toe te laten achter zijn betaalmuur. Met een opmerkelijke verdeling van inkomsten: de auteurs met de meeste ‘claps’, een variatie op ‘likes’, krijgen ook het meeste uitbetaald.

Dat meldt The Verge. Medium is een Amerikaans platform waar een brede groep creatievelingen zijn artikelen, essays, blogs en andere schrijfsels publiceert.
Leden van de site betalen een maandelijks bedrag. Dit bedrag komt terecht bij de auteurs wier stukken de lezer bezocht heeft, maar het geld wordt niet gelijk onder de gelezen schrijvers verdeeld.  De hoogte van de uitbetaling is afhankelijk van het aantal ‘claps’ dat een artikel heeft ontvangen. Een ‘clap’ is het equivalent van een Facebook-‘like’, met het verschil dat een bezoeker zoveel ‘claps’ per artikel kan uitdelen als hij of zij wil.
Het is een tamelijk onorthodox beloningssysteem, temeer omdat het aantal ‘claps’ niks hoeft te zeggen over hoe vaak een stuk daadwerkelijk is gelezen of gedeeld, laat staan over de kwaliteit van de inhoud.
 
 

25 augustus 2017
130 woorden 1 min. lezen
Tags: betaalmuur, Blog, Medium, verdienmodel

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.