National Public Radio optimaliseert samenwerking tussen radiostations

Nieuws | Kort nieuws

43 radiostations in 34 staten zullen samenwerken om verslag te doen van de politieke gebeurtenissen in de Verenigde Staten. Daarmee wordt het brongebruik geoptimaliseerd, schrijft NiemanLab.
Dankzij deze samenwerking kunnen stations informatie zelf delen, maar ook bijdragen aan de landelijke verslaggeving van NPR. “Je kunt de politiek in dit land pas begrijpen als je op een regionaal niveau begint”, aldus Michael Oreskes, vice president bij NPR. “Niet al het regionale nieuws is relevant voor het gehele land, maar uiteindelijk zorgt het wel voor meer duidelijkheid over wat zich in het land afspeelt.”
Geïnteresseerde radiostations hebben niet te maken met een inschrijfdeadline, maar NPR verwacht een groei op de deelnemerslijst.
In 2015 werd al een soortgelijke samenwerking op kleinere schaal opgezet. Regionale verhalen en losse quotes van achttien verslaggevers werden gebundeld zodat een compleet beeld kon worden geschetst.
De Amerikaanse non-profitinstelling NPR kan worden gezien als één van de Amerikaanse publieke radio-omroepen. Voorbeelden van hun culturele en nieuwswaardige uitzendingen zijn Morning Edition en All Things Considered.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.