Nieuws | Kort nieuws

De New York Times wil een betere band met lezers creëren door transparant te zijn over het werk dat de krant doet. Met een abonnement op Times Insider biedt de krant een kijkje achter de schermen op de redacties.

Times Insider bestaat uit een aanbod aan podcasts, verhalen, bijeenkomsten en nieuwsbrieven. Daarin wordt meer openheid gegeven op vragen als hoe de krant werkt, wie er werken, wat ze weten en wat voor keuzes ze maken.
Daarmee willen ze lezers meenemen als deelnemers aan het maakproces. Het abonnement is een upgrade op een bestaand abonnement en is er vanaf 10 dollar per vier weken. De achter-de-schermen-verhalen kunnen inzicht geven in hoe het is om verslag te doen van bijvoorbeeld de Ebola-uitbraak of een oorlogssituatie.
‘Insiders’ krijgen podcasts toegestuurd waarin redacteuren de grote verhalen beschrijven, ontvangen nieuwsbrieven, krijgen unieke verhalen – geschreven door de ogen van de verslaggevers – en krijgen de kans om op bijeenkomsten met verslaggevers in gesprek te gaan.

21 maart 2017
120 woorden 1 min. lezen
Tags: New York Times, Times Insider, Transparantie

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.