Nieuw: Expertcommissie innovatieregeling

Nieuws | Nieuws
  • Redactie
  • 13 april 2016
  • 378 woorden , 2 min. lezen

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De onafhankelijke commissie leest alle ideeën en geeft een kort vrijblijvend advies over de haalbaarheid en in hoeverre het in haar ogen past binnen de regeling. Op basis van deze feedback bepalen indieners zelf of ze het de moeite waard vinden om een volledige subsidieaanvraag te gaan schrijven. De expertcommissie selecteert ook 12 ideeën die een extra trainingsprogramma mogen volgen, de Pressure cooker.

De expertcommissie bestaat uit de volgende leden:

  • Ezra Eeman – Hoofd VRT Start-up, oprichter Journalism Tools
  • Jelle Kamsma – Datajournalist, oprichter LocalFocus
  • Herman Kienhuis – Managing director KPN Ventures
  • Willem Sijthoff – Mediaondernemer
  • Klaske Tameling – Medeoprichter De Coöperatie, Onderzoeker Hogeschool Utrecht

Het advies van deze experts is vrijblijvend en heeft geen invloed op het uiteindelijke oordeel over de subsidieaanvraag.

Beoordelingscriteria

Wil je een idee indienen? Hieronder nog even de drie beoordelingscriteria op een rij:

Is het journalistiek? Het Fonds heeft als doel om de politieke meningsvorming van de Nederlandse burger te versterken. Projecten moeten daarom een aantoonbaar journalistiek karakter hebben, dat bijdraagt aan de politieke meningsvorming. Genres als culinaire, sport- of muziekjournalistiek vallen daarom buiten de regeling. Partijen van buiten de journalistiek kunnen ook een aanvraag indienen, maar moeten wel aantonen dat hun idee journalistiek is. Als niet-journalistieke partij kan het helpen om een aanvraag in te dienen met een partner uit de journalistieke sector.

Is het innovatief? De innovatieregeling is in het leven geroepen om innovatie in de journalistiek te bevorderen. Een idee moet daarom vernieuwend zijn. Bestaan er al soortgelijke concepten? En zo ja: hoe verschilt dit idee dan van andere concepten? Is het idee vernieuwend voor één partij of heeft het impact op meerdere partijen in de sector?

Is het haalbaar? Innovatie is per definitie onzeker, maar er valt wel te beargumenteren waarom een project realiseerbaar is. Wie is de doelgroep? Welk probleem lost dit idee op en voor wie? Staat het beoogde bedrag en de tijdsperiode in verhouding met de (technologische) ambitie? Hoe kan het project voortgezet worden na de loopduur van de subsidie?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Dien je idee in” link=”url:http%3A%2F%2Fnlsvdj-ulyanitsa.savviihq.com%2Fsubsidie%2Fregeling-journalistieke-innovatie%2F|title:Dien%20je%20idee%20in|” el_class=”svdj-vc-button”][/vc_column][/vc_row]

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.