Nieuwssite BIG gelanceerd als ‘aanval op de filterbubbel’

Nieuws |

BIG.nl plaatst reguliere nieuwsberichten maar wil zich onderscheiden met aanvullende ‘Big Files’. Dit zijn een soort dossiers waarin een actueel onderwerp vanuit verschillende perspectieven wordt aangevat. Wie alle ‘topics’ in een Big File leest, is volgens de oprichters op de hoogte van het onderwerp.
Op het moment van schrijven staan er vier Big Files online, onder andere een over Giro 555. De gebruiker kan in elke Big File vier verschillende topics lezen. In het genoemde voorbeeld spreken die elkaar deels tegen: van ‘We moeten kappen met Giro 555’ tot ‘Ook jij moet geven aan Giro 555’.
Die tegengestelde perspectieven zijn een bewuste keuze, schrijft de BIG-redactie in een toelichting op het platform. “Het is een veelgehoord probleem: doordat je maar een select aantal media volgt, krijg je een eenzijdig beeld van het nieuws. Wij gaan je helpen om aan die tunnelvisie een einde te maken.”
Wayne Parker Kent is uitgever van een reeks online magazines waaronder Froot, NSMBL en FHM, evenals de digitale tak van HP/de Tijd. Voor BIG.nl wordt gebruikgemaakt van zowel eigen content als kopij van het ANP.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.