Nieuwsvideo’s leveren op Instagram meer reacties op dan foto’s

Nieuws | Kort nieuws

Dat meldt NewsWhip op basis van een analyse van de Instagram-accounts van 31 Amerikaanse nieuwsmedia, waaronder de BBC, The New York Times en BuzzFeed.

Foto’s leveren de meeste ‘betrokkenheid’ (vind-ik-leuks, reacties en regrams) van volgers op. Bij 27 van de 31 onderzochte accounts deed foto het beter dan video. Wel is het zo dat foto’s relatief veel vind-ik-leuks opleveren, en video’s juist meer reacties.

Memes

NewsWhip stelde ook de vraag: wat maakt een nieuwspost op Instagram populair? Goede kwaliteit helpt, stellen de onderzoekers niet geheel verrassend vast. Ook ontroerende beelden en feelgood-onderwerpen doen het goed. Hetzelfde geldt voor memes en referenties aan popcultuur; zoals BuzzFeed veel doet.

Iets verrassender is dat ook lange beschrijvingen goed lijken te kunnen werken op Instagram. The New York Times plaatst regelmatig flinke teksten bij beelden, waarmee de kracnt op Instagram aan een vorm van ‘storytelling’ doet.

Overigens is National Geographic met afstand het populairste media-account op Instagram, met bijna 95 miljoen vind-ik-leuks, reacties en regrams in één maand. Dat is bijna 65 keer zo veel als The New York Times behaalt.

https://www.instagram.com/p/BK0flEGgwm_/

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.