NRC stopt met Blendle na introductie Premium, Klöpping teleurgesteld

Nieuws |

De premiumversie maakt Blendle volgens hoofdredacteur Peter Vandermeersch te veel zelf een uitgever. Dat zou ook het financiële voordeel van Blendle tenietdoen. In een rekensommetje stelt de hoofdredacteur dat ze met Premium hun journalistiek ‘zo goed als gratis weg dreigen te geven’.
Daarnaast stelt Vandermeersch dat de Blendle-ervaring niet voldoet aan dat wat NRC online te bieden heeft. Daarmee doelt hij op alternatieve vertelvormen, liveblogs, infographics en video’s. “Blendle verkoopt herverpakte krantenartikelen, terwijl de redactie intussen sterk inzet op digital first en digital only”, schrijft Vandermeersch in een verklaring.

‘Eeuwig zonde’

Dat laatste wordt door Blendle-oprichter Alexander Klöpping tegengesproken. Tegenover RTL Nieuws verklaart hij dat Blendle herhaaldelijk aan NRC heeft gevraagd om dergelijke online verrijkingen mee te sturen, maar dat de krant het nooit heeft willen aanleveren.
Klöpping noemt het afhaken van NRC ‘eeuwig zonde’. In een stuk van zijn hand gaat hij in tegen de uitleg van Vandermeersch. Ook zegt hij dat – ondanks dat NRC niet mee doet – Blendle door blijft groeien na het lanceren van Premium. Een koerswijziging is dus niet te verwachten.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.