Onderzoek: foto en video op sociale media vaak verkeerd toegepast

Nieuws | Kort nieuws

savedDat blijkt uit het onderzoek ‘The Network is the Message’ van beide hogescholen, waarover de onderzoekers schrijven op FrankWatching. Het is duidelijk dat foto’s en video’s belangrijk zijn in het bereiken van mensen op sociale media, zeggen de onderzoekers. Uit eerder onderzoek blijkt dat beeld beter scoort dan tekst en meer aandacht opeist in de dagelijkse berichtenstroom.

Maar hoe pas je visuele content optimaal toe? Deze vraag stelde het onderzoeksteam aan tien marketingbureaus. Uit deze gesprekken kwamen drie stelregels naar voren.

Drie regels

De eerste is: wees je bewust van de kortere aandachtsspanne. Volgens de onderzoekers moet je met een mobiele video op bijvoorbeeld Facebook binnen twee seconden de aandacht pakken. Regel twee luidt dat mobiele apparaten vragen om simpelere visuals, die snel de boodschap duidelijk maken. En tot slot de derde regel: gebruik niet op elk platform dezelfde visual. Een video of afbeelding pakt op Instagram anders uit dan op Twitter.

De onderzoekers analyseerden ruim tachtig veel gedeelde visuele branded-contentposts op sociale media. Deze bleken vaak erg te lijken op ‘ouderwetse’ televisiereclames. “Video kun je vergelijken met een televisiereclame. Een Facebook-foto met een 1/1-advertentie. Het is gewoon een ander kanaal, het enige verschil zit ‘m in de snelheid”, zegt Kim van Velzen, een van de geïnterviewde marketeers.

 

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.