Blog TMI: Optische stilstand en de prullenbak

Nieuws | Blogs
  • Redactie
  • 15 juli 2016
  • 419 woorden , 2 min. lezen

Door Michiel Kalverda

Niet getreurd, het is de belangrijkste periode geweest tot nu toe. In drie maanden tijd zijn er heel veel plannen gemaakt en ook een heleboel direct weer verdwenen in de prullenbak. De zelfverzekerde, soms bijna arrogante, uitstraling naar buiten toe is ingeruild voor angst en onzekerheid intern. Dat het bijna een mission impossible zou zijn om een nieuwskanaal voor jongeren te starten, dat was wel bij het team doorgedrongen. Maar dat het zó moeilijk was had niemand gedacht. De verwachting was dat er sneller resultaat te zien zou zijn, zeker na 10 maanden keihard gewerkt te hebben. Met gemiddeld 500 views per filmpje, kun je het nu nog geen succes noemen. Daarom is het team heel erg kritisch gaan kijken naar de ontwikkelde content, de interne communicatie, het team en de volgende stappen.

Snijden in het team

Van alle teams die meededen aan The Challenge, was het team van TMI veruit het grootste. Dit werd in het begin gezien als een kwaliteit, maar nu komen we erachter dat het niet altijd goed is. Er gaat de komende tijd gesneden worden in het team, om de kwaliteit van de video’s omhoog te gooien. De term ‘less is more’ wordt erg serieus genomen door het team, dat op dit moment bestaat uit 26 studenten. Ze zijn allemaal erg gedreven en goed in wat ze doen en hebben daardoor ook erg weinig tijd. Als de structuur in het team dan nog ietwat vaag is, is dat te merken in de productie. Onduidelijkheid stimuleert vrij weinig, in ieder geval geen creativiteit en productiviteit.

Om onduidelijkheid om te zetten in productiviteit zijn er eerst stappen gezet op het gebied van interne communicatie. Welke functies zijn er, wie is waar verantwoordelijk voor en naar wie communiceer je wat. Dit is allemaal gedocumenteerd en direct in twee geslaagde productieweken getest.

Het doel van de zomerperiode is om alles tot in de puntjes voor te bereiden voor september. Vanaf het nieuwe schooljaar moet TMI heel erg veel content online gaan zetten. Dit om dé gevestigde naam te worden voor jongeren op het gebied van nieuws en informatie.

Babystapjes in de goede richting

Iedereen van TMI heeft nog steeds dezelfde droom, de weg hiernaartoe is er één met heel erg veel hobbels en obstakels. Het kindje TMI heeft geprobeerd te lopen, maar heeft de neus gestoten. Opnieuw moet eerst het kruipen geleerd worden, om vervolgens de babystapjes in de goede richting te kunnen zetten. De prullenbak is overvol, maar gelukkig staat de container al klaar.

 

 

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.