Oscar Kneppers (Rockstart): 'Eigen bedrijf beginnen was nog nooit zo makkelijk'

Nieuws | Innovatie

Volgens Kneppers is het nog nooit zo makkelijk en goedkoop geweest om een eigen bedrijf te beginnen. Daarom drukt hij iedereen met een plan op het hart: “Step forward, start.” En doe het samen, want iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten. Zelf kan hij bijvoorbeeld niets met spreadsheets, daar heeft hij weer anderen voor.

Meteen bouwen

Kneppers gaat uit van een rij mantra’s. Stop talking, start building is er zo een. “Mijn goede vriend Jan heeft visie. Hij heeft alles bedacht, Linkedin, Uber, Twitter. Maar hij bleef maar praten, en anderen gingen het doen. Je moet meteen gaan bouwen!”

Doorzetten of stoppen

Nog een belangrijke: Learn. Pivot. Het is belangrijk om steeds je idee te kantelen (‘pivot’), er niet te gehecht aan te raken, het weer aan te passen. Omdat dat helemaal niet fijn is, is Kneppers’ favoriete mantra: Keep up, keep going. Want soms is het een kwestie van doorzetten, maar soms ook niet. Wie wil weten wanneer je moet stoppen, en wanneer juist doorgaan, moet het boekje ‘The dip’ van Seth Godin maar lezen.

Media van Morgen

Op donderdag 26 oktober 2017 vond in De Nieuwe Liefde in Amsterdam de eerste editie van het congres Media van Morgen plaats. Een dag vol innovatieve journalistieke start-ups, nieuwe technieken en inspirerende journalistieke producties. Tijdens het congres werd de MRGN Publieksprijs uitgereikt aan The Playwall en de winnaars van The Challenge bekendgemaakt: Are We Europe, ZZPeer en Research Assistant (aanmoedigingsprijs).

Foto: Sean van der Steen

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.