Nieuws | Kort nieuws

Quartz is hiermee een van de eersten die inspeelt op de mogelijkheden die Apple heeft toegevoegd aan de nieuwe iOS-versie voor iPhones.

Het digitale platform Quartz heeft in de nieuwsapp augmented reality toegevoegd. Dit naar aanleiding van Apple’s recente iOS-update waarmee iPhone-gebruikers augmented reality-mogelijkheden hebben gekregen. In de week na de lancering van deze update is de Quartz-app 10.000 keer gedownload, zo meldt de uitgever aan Digiday. Dat brengt het totale aantal downloads op 780.000.
De Quartz-app werkte al met een chatbot, maar heeft nu AR-objecten toegevoegd waarmee interactie mogelijk is. Voorbeelden van objecten zijn de Cassini-ruimtesonde, het nieuwe model van Tesla, maar ook de Berlijnse muur en de Steen van Rosetta.
Creatief directeur bij Quartz Michael Dolan zegt over de toepassing tegen Digiday:

“If it serves the story, then it’s an interesting place to experiment. It’s an addition to the app, so it’s not interrupting the experience.”

Volgens Quartz heeft tweederde van de gebruikers die de AR-mogelijkheid heeft binnen de app deze ook daadwerkelijk gebruikt. Quartz is met de AR-toepassing een van de eersten die inspeelt op de ontwikkelingen van Apple, naast de Washington Post.

10 oktober 2017
166 woorden 1 min. lezen

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.