Nieuws | Kort nieuws

Prisa Radio, ’s werelds grootste Spaanstalige radiozender, werkt aan een programma om audio online beter vindbaar te maken. Dit programma is onderdeel van Hertz, een innovatieve applicatie van de radiozender, waarin geëxperimenteerd wordt met het opslaan en terughalen van radio-uitzendingen, -afleveringen en -fragmenten.

“Audio is nu nog een black box voor online zoekmachines”, licht Carlos Relloso, chief digital officer transformatie bij Prisa Radio, toe. Omdat zoekmachines een focus hebben op tekst, gaan audiobestanden nog zelden viraal. “Alleen gevorderde luisteraars luisteren, knippen en delen audiobestanden nu nog online.”
De vernieuwde Hertz-applicatie is te vinden op de website van het radiostation, Cadena SER. Eerder waren hier al transcripten van uitzendingen te vinden, voorzien van tags om het delen van fragmenten en citaten gemakkelijker te maken. Door de verbeterde zoekfunctie en een vernieuwde lay out van de website, moet dit in de toekomst nog sneller gaan.
Prisa Radio produceert 39 radioprogramma’s op 1.250 stations, en bereikt daarmee zo’n 24 miljoen luisteraars in Spanje en Latijns-Amerika. “Onze luisteraars houden van onze content. Als we meer informatie beschikbaar maken, zullen luisteraars nog meer gaan zoeken en consumeren.”

31 juli 2017
138 woorden 1 min. lezen

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.